divendres, 22 de març de 2019

SORTIDA 1r ESO YOMO

El dia 27 de febrer els alumnes de 1r E.S.O. van visitar YoMo, the Youth Mobile Festival, a la Farga de l’Hospitalet. Tot i que la entrada a YoMo va ser una mica feixuga, cada dia visiten el festival més de 200 escoles, l’espera va valer la pena.


YoMo, The Youth Mobile Festival

El festival YoMo es troba dins del Mobile World Congress, MWC, que es celebra a Barcelona, una de les fires més importants del món actualment. En el MWC es presenten totes les novetats referents a la tecnologia mòbil, aplicacions, Start Ups relacionades, xarxes socials, etc.
El YoMo és un espai, dins aquesta fira internacional, que pretén aproximar el món de la tecnologia i la ciència als joves. Permet, a més, conèixer el sector de les ciències, la tecnologia, les enginyeries i les matemàtiques des d’un punt de vista pràctic i interactiu, així com dona una visió als alumnes sobre les sortides professionals que ofereixen aquests sectors.


Què van fer els alumnes?

Els alumnes es van moure per els diferents estands de la fira participant en activitats, jocs i espectacles diversos. En alguns casos es tractava de conduir robots, en altres de endinsar-se en la realitat virtual, aprendre a programar, veure el funcionament d’una smart city en miniatura feta a partir de robots com l’arduino, dissenyar peces amb impressores 3D, entre moltes d’altres activitats.
Aquest any s’ha destacat a YoMo la presència de la dona en aquest sector i alguns alumnes van participar en un joc de descobrir les dones més importants de la ciència i la tecnologia.
Cada alumne es va endur una bossa de record i un diploma per la seva assistència.
               


El Yomo ha sigut una molt bona experiència. Vaig poder provar les ulleres de realitat virtual, dirigir robots, etc., però el millor va ser una activitat de drons, amb una llarga cua si, però també molt de temps d'activitat. El temps se'm va fer molt reduït, per fer tantes activitats i jocs per aprendre.              1r ESO Leyre Lahera                         

Penso que va estar bé. Ens va faltar una mica de temps i hi havia tanta gent que a qualsevol activitat hi trobava una filera fins al carrer. Però esperar VA VALDRE LA PENA.                                                                                    1r ESO Noa Urpí