dimarts, 22 de gener de 2019

#ELMENJARNOESLLENÇA

En la matèria de Llengua Catalana, un grup de 1r d'ESO hem participat en el Premi #elmenjarnoesllença, que organitza Espigoladors (http://www.espigoladors.cat/), una organització sense ànim de lucre que lluita contra el malbaratament alimentari.

Una tercera part dels aliments produïts arreu del món es perden al llarg de la cadena alimentària. Aquests aliments serien suficients per alimentar a tota la població que passa fam al món. El malbaratament alimentari genera greus conseqüències ambientals, econòmiques i socials., però... quin és el nostre paper com a ciutadans i ciutadanes? podem aportar solucions que també serveixin als camps, les indústries i els supermercats? A Catalunya, es llencen 262.471 tones d'aliments sòlids, el que equival a 34,9 quilos per habitant i any o, el que és el mateix, 96 grams diaris per persona.   


A l'aula hem treballat això i hem fet propostes per millorar el món on vivim. D'entre totes les propostes rebudes per instituts i escoles de tota Catalunya, han seleccionat com a finalistes quatre projectes del nostre institut: 


  •  "NO al malbaratament alimentari" de Augusto Nicolas Hauser , Aarón Romero i Raúl Pérez
  • "MalbaraTorre" de Paola Corchero , Rehab El Mansouri i Noa Urpí
  • "Prou malbaratament a les escoles" de Gabriel Pitarch i Erik Bertran 
  • "Reduïm el Malbaratament Alimentari" de Laia Roig i Paula Diaz.

Des de l'Institut Ramon de la Torre, volem agrair la tasca a tot l'alumnat que hi ha participat i desitjar molta sort als finalistes que assistiran a la Festa del Premi que tindrà lloc al Prat de Llobregat aquest diumenge, 27 de gener