diumenge, 27 de maig de 2018

ERASMUS+

Hola a tots!

Ja estem de tornada de Trikala, Grècia. Som els alumnes de 4t que participem en el projecte Erasmus Beecos.

Ha estat una setmana molt intensa i emocionant. Ens ha agradat conèixer gent, hem fet amics i ha estat genial tot, les activitats de treball, les visites culturals... tot!

La feina més interessant ha estat la relacionada amb la producció de biodiesel a partir d'olis de cuina utilitzats. Una proposta molt interessant des del punt de vista de la reutilització dels residus i de la contaminació. Ens quedem amb una dada, 1 litre d'oli que tirem per l'aixeta pot arribar a contaminar 14000 litres d'aigua. Ens vam quedar parats i esgarrifats!
Ens van ensenyar també a calcular la penjada ecològica d'un edifici. Ara ens tocarà calcular com tenim el nostre institut, a veure si és o no és energèticament eficient.
Les visites culturals van ser absolutament meravelloses. 


Recordarem per sempre més els monestirs de Meteora que ens esperaven allà d'alt d'aquelles roques majestuoses, amb unes vistes impressionants. Un cop eres dins semblaven pobles petits de muntanya, amb carrerons i cases de pedres. És la primera vegada que molts de nosaltres entravem a esglésies ortodoxes.

Hem visitat Trikala, el seu centre i els seus voltants, ens han rebut des de l'Ajuntament, hem vist una mezquita convertida en centre cultural, hem remat pel seu riu tot rient de la nostra súper habilitat, ens ha agradat entrar als banys otomans i caminar entre els seus carrers principals. Trikala és una petita ciutat sempre plena de bon ambient, fan goig les seves terrasses, amb gent a tota hora. 

Per acabar la setmana, hem tingut la gran oportunitat d'anar a Atenes. Feia moltíssima calor, però tot i així ha valgut la pena veure la ciutat als peus de la fantàstica i antiga Acrópolis, visitar el museu arqueològic, passejar pels carrerons de Plaka i Anafiotika. 

Per cert, el menjar grec... increiblement boníssim!