dimecres, 7 de març de 2018

CARRERS AMB NOM DE DONA


Aquest dijous dia 8 tornem a commemorar (que no celebrar) el Dia Internacional de les Dones. Al nostre institut volem centrar l’atenció en els nostres carrers ja que considerem que pot servir d’exemple per il·lustrar la realitat.

Per fer-ho possible hem dut a terme un experiment: amb la guia de carrers a la mà hem comparat el número de carrers amb nom d’homes i el número de carrers amb nom de dona del nostre Municipi.

En total hem comptat 51 noms d’homes ja siguin sants, pintors, personatges il·lustres, escriptors...

Us heu parat mai a pensar quants carrers amb nom de dona hi ha a la nostra població? Quina és la proporció respecte al número de carrers amb nom d’home? Doncs després de comptar i comptar nosaltres només hem trobat... 4 carrers amb nom de dona.

Realment creieu que això reflecteix la societat, que realment no hi ha dones pintores,dones escriptores, dones polítiques, dones artistes o dones esportistes amb prou rellevància com per posar un carrer amb el seu nom a Torredembarra?

Nosaltres creiem fermament que això no és així. Cal visibilitzar les dones i per fer-ho possible hem decidit posar als passadissos  del nostre centre noms de dones i els hem enganxat a les nostres parets.

 En total són 17 noms. Ja veieu que tot i el nostre esforç només aconseguim sumar 21 carrers davant els 51 noms masculins, encara no arribem ni a la meitat però esperem que aquesta iniciativa serveixi per conscienciar-nos a tots plegats de la necessitat de seguir reclamant un espai a la nostra societat.


JOC A CLASSE

Avui, els alumnes de 2n d’ESO, aprofitant l’hora de tutoria, han fet un joc per equips per tal de superar dues proves. A la primera prova havien de respondre amb l’ajuda d’internet un qüestionari sobre la vida de les dones seleccionades per aquests carrers. La segona prova es tractava de recórrer l’Institut per tal de localitzar les plaques. L’equip guanyador tenia premi.