diumenge, 4 de febrer de 2018

ERASMUS+


Ja estem de tornada i en definitiva, la setmana ha estat espectacular.


Les emocions de l'últim dia es barregen amb els coneixements adquirits, les activitats realitzades, les visites i, sobretot, les coneixences, els nous amics.



Dimecres al matí vam realitzar la visita a una formatgeria. Com no! Els francesos i els seus formatges exquisits no podien faltar! Com quallar la llet, l'escorregut del suero, la maduració... I quina olor, i quin gust! Ens van oferir una fantàstica degustació.

En aquesta fàbrica també ens van explicar com treure energia elèctrica del procés de metanització a partir del suero de la llet. Que important per reduir el residu i aprofitar el recurs.



Seguidament vam passar el dia a Dijon. Ciutat de la Bourgogne, de carrers amples, comercial, on entre les botigues habituals destaquen les boulangeries amb pa de Dijon.



Dijous pel matí el professorat tenia organitzada una activitat sobre la deshidratació dels restes alimentaris per la producció de compost. Un bon mètode per reduir la petjada ecològica (foodprint).



Per la tarda vam visitar empreses de reciclatge de plàstic. Vam veure quin és el mètode de reciclar ampolles de coca cola, aigua, fanta... Com n'és d'important si no volem acabar amb els recursos naturals i envoltats de muntanyes de brossa!



Pel vespre... Festa!. Exquisit sopar i presentacions del equips participants. Molt divertit.



I... Ooohhhh! Últim dia! Divendres visita a un celler de Beaune i cerimònia de comiat.



S'ha gaudit, s'ha après, s'ha rigut i s'ha plorat per marxar. D'això es tracta una experiència Erasmus.



Fins a la propera!