dimarts, 17 d’octubre de 2017

10 ANYS ORGANITZANT INTERCANVIS

Aquest any 2017 l’Institut Ramon de la Torre celebra el seu desè aniversari duent a terme intercanvis escolars internacionals. Tot s’inicià l’any 2007, llavors es va encetar un intercanvi amb una escola dels Estats Units anomenada Edward-Knox Central School de l’estat de Nova York, que es va repetir al cap de dos anys, al 2009. El següent curs, coincidint amb l’augment d’alumnes interessats en aprendre alemany, es van cercar escoles alemanyes amb un alt nivell d’anglès, per tal satisfer la necessitat de practicar totes dues llengües. D’aquesta forma va arrancar l’intercanvi amb l’institut alemany Gesamtschule Bahrenfeld  d’Hamburg.

Després de l’èxit de les dues edicions amb Estats Units i cinc amb Alemanya, a l’any 2015 un altre institut  alemany va prendre el relleu. Aquest va ser el Gymnasium Überlingen, ubicat al sud del país, a la població de Überlingen am Bodensee, a la vora del Llac Constança. Aquest present intercanvi serà la quarta edició amb aquesta escola.

L’octubre de 2017, del 17 al 24, rebem durant una setmana la visita de 28 alumnes de l’esmentat centre Gymnasium Überlingen. Aquest centre compta aproximadament amb un total de 1000 alumnes i 70 professors. La població on es troba, Überlingen am Bodensee, pertany al Bundesland (estat federal)  de Bayern (Baviera), i té algunes similituds amb Torredembarra, com per exemple el nombre de la població: aproximadament 17.000 habitants a  Überlingen i 15.000 a Torredembarra. També agermana aquestes dues ciutats el seu indubtable atractiu turístic, afavorit per la seva ubicació privilegiada, a la vora del llac Constança i a la Costa Daurada respectivament.