diumenge, 10 de maig de 2015

TASTET D'OFICIS

El Servei Municipal d’Orientació Laboral inicià, aquest mes d’abril, un nou projecte anomenat Tastet d’Oficis. La finalitat d’aquest projecte és apropar-se als joves del municipi i donar a conèixer el servei com un recurs d’orientació formativa i laboral complementari al que tenen als instituts. El projecte de la Regidoria de Benestar Social, en col·laboració amb la Regidoria d’Ensenyament,  es realitza a l’Institut Ramon de la Torre. 

El 20 i 27 d’abril, diferents professionals es desplacen a les aules per fer una xerrada als alumnes de 3r d’ESO i donar la seva visió de la professió i compartir amb els joves la seva experiència i coneixements. Cada professional explica com ha assolit el seu lloc treball, les característiques i tasques de la seva professió així com el perfil requerit per poder accedir al lloc de treball, sempre remarcant la importància de la formació. Tanmateix donen la seva visió sobre les possibilitats actuals del mercat de treball en el seu sector. 

A través de cada ofici, l’alumne pot conèixer de primera mà com és el dia a dia de la persona que treballa en aquesta professió, quines són les tècniques i/o eines que utilitza o quins són els estudis necessaris per accedir-hi. En definitiva es persegueix la capacitació dels joves en la presa de decisions respecte al seu futur laboral a través del coneixement de diferents oficis.