divendres, 27 de febrer de 2015

BAJO UN MISMO CIELO - ONDINA ZEA

PRESENTACIÓ DE LA NOVEL·LA BAJO UN MISMO CIELO AMB LA COL·LABORACIÓ D’ALUMNES DE L’INSTITUT

El Departament de Llengua catalana i literatura ha organitzat la xerrada-col·loqui amb l’autora de la novel·la Bajo un mismo cielo.

En realitat, aquesta ha estat la segona part de l’activitat de presentació de la novel·la que es va realitzar a l’Àmbit Cultural del Corte Inglès de Tarragona, el 22 de gener.

Les alumnes de l’INS Ramon de la Torre, Alba Esteban, Desirée Molina i Candela Rivero amb col·laboració amb Bernat Garcia, Sergi Planas i Oriol Guasch de l’INS Martí i Franquès de Tarragona van introduir la novel·la amb unes lectures prèvies.

L’acte va començar amb la visualització del vídeo sobre Teheran i escenes de la vida familiar musulmana que Dolors Solé, professora de català de l’INS Ramon de la Torre, va confeccionar amb imatges i música persa proporcionades per la pròpia autora Ondina Zea.

L’endemà la periodista Carla Pomerol n’escrivia la crònica que titulava així:

La lucha de una mujer en Irán por la custodia de sus hijas

El libro 'Bajo el mismo cielo', de Ondina Zea, narra la historia real de la autora que ahora reside en Tarragona 'porque es acogedora'


Ayer, el salón de Ámbito Cultural del Corte Inglés de Tarragona acogió la presentación del libro. Los alumnos de los institutos Ramon de la Torre de Torredembarra y los del Martí i Franquès de Tarragona pusieron el toque de emoción, leyendo algunos fragmentos de la obra.

Podeu seguir llegint l’article i veure l’acte del Corte Inglés en els enllaços següents: XERRADA-COL·LOQUI AMB ONDINA ZEA, AUTORA DE LA NOVEL·LA BAJO UN MISMO CIELO

Aquest dimarts, 24 de febrer, Ondina ens ha apropat a la seva obra directament en una visita al centre. L’activitat anava adreçada als alumnes de batxillerat, tant de primer com de segon. Tots han seguit l’experiència amb molta atenció i interès.

Novament, alumnes de l’institut han amenitzat l’activitat amb la seva lectura. L’autora també ha llegit un fragment de l’obra, però la part comunicativa més interessant ha estat quan ella ha explicat una part de la vida que queda reflectida en la novel·la autobiogràfica.

Ondina ha aportat als nens una lliçó moral important, ja que la lluita per la defensa de les seves filles reflecteix el comportament d’una dona valenta que, amb molta astúcia, aconsegueix véncer el repte d’esquivar la intransigència que la llei iraní aplica als fills i a les dones vídues.