dissabte, 3 de maig de 2014

SANT JORDI 2014

La DIADA DE SANT JORDI
SE CELEBRA A L’INSTITUT RAMON DE LA TORRE AMB UNA GRAN PARTICIPACIÓ, ORDRE I RESPECTE

L’Institut Ramon de la Torre va dedicar part de l’horari del dia 23 d’abril a la celebració de la tradicional Diada de Sant Jordi. Un curt espai de temps però dotat, amb escreix, d’intensitat i d’emoció.


El grup de ball Free Zoul format pels alumnes Aleix Tiscar, Constanza Vacas, Carla Peris i Andrea Viedma van donar la benvinguda a l’acte. Cal felicitar la seva extraordinària exhibició coreogràfica sobre la banda sonora de El padrino i No diggity.Durant la celebració es va lliurar els guardons als premiats dels concursos literaris de poesia i narrativa que habitualment convoquen els Departaments de Llengua i literatures catalana i castellana. Cal destacar la notorietat dels treballs presentats, i animem des d’aquí a tots els alumnes a la participació en els successius certàments.

Tot seguit, els caps dels Departaments de Llengües estrangeres: anglès i francès van lliurar els premis a les activitats que respectivament havien convocat.  Cal destacar les diverses convocatòries per part del Departament d’anglès: Pictograma a primer d’ESO, Auca a segon d’ESO, Conte a tercer d’ESO i Traducció a quart d’ESO.

Per la seva part, el Departament de Matemàtiques va atorgar els premis als guanyadors del Concurs del Dia PI, celebrat conjuntament, amb anterioritat, per tot el centre.L’acte va ser conduït per un grup de sis alumnes de 4t d’ESO: Arnau Tolrà, Ivan Romero, Bruno Rauth, Cristina Rovira, Ermina Rotaru i Joanna Garcia, els quals, amb molta disciplina i precisió, van donar entrada als diferents participants, alternant els torns de paraula amb breus textos de caràcter històric que anaven llegint, per tal de contextualitzar i fonamentar la celebració del patronatge que Catalunya va adoptar en Sant Jordi.

El recorregut de l’acte va estar amenitzat pel Grup Amalgama, que és el conjunt instrumental del centre i que aquest any celebra el seu desè aniversari. Des d’aquí felicitats i gràcies per la implicació i el prestigi que sempre, i durant aquests deu anys, ha demostrat i inferit a qualsevol activitat convocada pel centre.

La darrera activitat, oferta per part de l’alumne de primer de Batxillerat, Guillem Rion, va ser una autèntica sorpresa per a tots. Començà amb la recitació d’un fragment del Poema de la rosa als llavis de Joan Salvat-Papasseit i continuà, juntament amb una ballarina professional, amb l’exhibició de dues peces de dansa clàssica. En acabar, tot l’auditori va esclatar en una forta ovació.


Va cloure l’acte la jove Directora del centre, Cristina Fernández, amb paraules de felicitació i gratitud.