dijous, 10 d’abril de 2014

CONCURS TINTINAIRE

DOS ALUMNES DE 3r D’ESO, GUANYADORS FINALISTES DEL 2n CONCURS INTERESCOLAR DE DIBUIX TINTINAIRE

Dos alumnes de 3r d’ESO A i B, Carla Torres García i Aleix Tiscar López, han estat seleccionats com a finalistes del “2n Concurs Interescolar de Dibuix Tintinaire”, que ha comptat amb la participació de més de 7000 escolars de Catalunya, entre els quals els alumnes de 2n i 3r d’ESO de l’Institut Ramon de la Torre, coordinats per les professores Cristina Fernández, Ángeles Pons, Vanessa Hernández i Rosa Soria.

Aquest concurs, adreçat a alumnes d’Educació Primària i Educació Secundària Obligatòria de Catalunya, compta amb el patrocini de diverses institucions emprenedores i el suport del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, i dóna suport al Pla Nacional de Lectura del Servei de Llengües Estrangeres de la Subdirecció General de Llengües i Plurilingüisme, amb l’objectiu d’estimular el plurilingüisme i el desenvolupament de les competències comunicatives i artístiques a partir de l’obra de Georges P. Remi (mundialment conegut com a Hergé), autor del famós còmic Tintín.

Els nostres alumnes guanyadors, guiats per la professora Rosa Soria des de la màtèria Cultura Clàssica, hi han concursat amb la presentació d’un dibuix individual inspirat en el personatge de Tintín i el món de la cultura, amb el rerefons de l’arqueologia, la simbologia romana i les llengües clàssiques com a referència, i amb una reflexió en tres llengües diferents (català, anglès i llatí) sobre la importància cabdal de la formació acadèmica i la cultura com a eines de civilització i humanitat.

Ara, amb la seguretat que la seva feina ha estat reconeguda i premiada, hauran d’esperar a la cerimònia que tindrà lloc a Barcelona el proper 24 de maig de 2014 per conèixer qui d’ells s’alça al pòdium amb el  1r, 2n ó  3r premi.

De moment, ja poden gaudir del dolç moment i de l’orgull que les seves obres seran exposades durant el mes d’abril a l’Espai Cultural d’El Corte Inglés de Portal de l’Àngel de Barcelona.