dimecres, 4 de desembre de 2013

EXCURSIÓ TALLER D’ARQUEOLOGIA


 El dilluns 25 de novembre del 2013 vam fer una excursió, per fer un taller arqueologia. A les 9 vam sortir de l’institut i a les 9:40 vam arribar al lloc. Primer ens vam repartir en dos grups, el 1r grup va anar a dins; el 2n grup va estar a fora. Vam començar mirant un vídeo on explicava la vida d’en Fèlix, un senyor que tenia una casa esplèndida i al seu gust. 

Després vam començar a veure molts dels estris que utilitzaven, per exemple: unes tessel·les per fer mosaics, uns sonalls plens de pedretes o petits aliments, unes àmfores per portar líquids dins, unes llànties  d'oli, la gent jugava amb daus i alguns feien trampa perquè ficaven plom dins i sempre sortia el nombre més alt, els nens i nenes jugaven amb nines i daus, també tenien una moneda que es deia denari; les dones per guardar els seus perfums ho ficaven en ungüentaris que eres de vidre i per últim un clau. Després de veure tots aquests estris, vam fer una moneda o entrada romana amb fang. 

Vam sortir a esmorzar. A l’acabar d’esmorzar el 2n grup va entrar dins i nosaltres ens vam quedar fora. L' Aurora que era la professora que ens dirigia ens va explicar que faríem una excavació on segurament tothom trobaria algun objecte arqueològic. Vam trobar el cos d’en Fèlix, el cos de l’Aurèlia, la dona d’en Fèlix, unes escales amb un tres en ratlla, una petita armadura de ferro, gran part de la cuina, gerres, un mosaic i una columna romana. A l' acabar vam fer la fitxa tècnica d’on havies trobat l’objecte, el sector, la quadrícula, etc. I així vam acabar el taller arqueològic. 

Va ser molt divertit! JVictòria da Silva