dijous, 7 de novembre de 2013

TALLER: QUÈ SAPS DE LA SIDA ?

     El passat dia 28 d’octubre unes noies de la Creu Roja van venir a fer una xerrada sobre la Sida i l’VIH. Vam anar junt amb la nostra tutora a la sala d’actes on una de les noies ens va fer la xerrada.

     Per a començar ens van passar un full on, per fileres de cadires, havíem d’explicar tot el que sabíem sobre la sida i l’VIH. A continuació vam parlar sobre les diferents respostes que havíem donat. Ens van passar un PowerPoint explicant-nos el significat de cada cosa, totes i cada una de les maneres de contagiar-nos i com prevenir-ho i ens van passar tres vídeos representatius.

     Desprès d'aclarir petits conceptes del PowerPoint i alguns dubtes vam estar comentant els diferents vídeos. A les hores ens van fer pensar quines persones tenien més perill de contagiar-se. Tot i que realment no hi ha un tipus de persones que corrin més risc, tots vam estar d’acord en que els adolescents corrien un petit risc més que altres persones ja que solen ser mes despistats i desprevinguts.

     També ens van explicar que en cas de dubte es pot anar a la creu roja a fer-se les proves per saber si t’has contagiat amb aquesta malaltia.
     
     Segons la meva opinió, aquesta xerrada ens va aclarir bastants conceptes importants sobre les maneres de prevenir-ho i sobre què fer en cas de contagiar-nos d'aquesta malaltia.  És una molt bona iniciativa la que han tingut aquestes dues noies a l’hora de passar per les diferents institucions de Tarragona prevenint als joves.

Janira Ocaña Prados - 3r B