dijous, 4 d’abril de 2013

CONCURS INTERESCOLAR DE DIBUIX TITINAIRE

Guanyadora del Concurs Interescolar de Dibuix Tintinaire

Alumnat de 2n d'ESO de l'Institut Ramon de la Torre de Torredembarra ha participat en el 1r Concurs Interescolar de Dibuix Tintinaire i l'alumna Laia Torres Garcia ha estat guanyadora del Concurs.

El concurs està organitzat per Can Tonet, “El Racó Tintinaire”, i compta amb el patrocini principal de l’Oficina de Turisme de Bèlgica: Brussel·les i Valònia, i la col·laboració del Departament d’Ensenyament a través del Servei de Llengües Estrangeres de la Subdirecció General de Llengües i Plurilingüisme, en el marc de les col·laboracions amb les institucions emprenedores de l’entorn.
Aquesta iniciativa és una acció que dóna suport al Pla Nacional de Lectura en diverses llengües i vol estimular el plurilingüisme en l’alumnat i desenvolupar-ne les competències comunicatives i artístiques.
Es vol apropar l’alumnat al món literari i en concret al còmic i l’obra del belga Georges Remí, conegut com Hergé, autor de les aventures del reporter més audaç del segle XX: Tintín.
Al mateix temps es vol que l’alumnat descobreixi i reflexioni a partir de textos escrits sobre els valors tals com la companyonia i la sensibilitat històrica, reflectits en l’obra del personatge universal del còmic belga, i de les actituds solidàries i ecològiques necessàries en el món actual.
El treball dels alumnes estava format per un dibuix, inspirat en Tintín, un text que presenta un valor o tema dels proposats a les bases (solidaritat, respecte, tolerància, pau, justícia...) i d'una frase-resum o eslògan en tres llengües.

La cerimònia de lliurament de diplomes i premis es durà a terme el dissabte 11 de maig a les 12 del migdia a l'auditori del CaixaForum de Montjuïc a Barcelona.

Enhorabona als alumnes participants, a la Laia Torres i a la seva professora Cristina Fernández.


(Laia Torres, alumna guanyadora, està al centre de la imatge amb samarreta rosa)

La participació en aquest concurs és una de les múltiples activitats que es porten a terme al centre dins del Projecte "A Plural World", projecte seleccionat pel Departament d'Ensenyament en la convocatòria PILE (Pla Integrat de Llengües Estrangeres). L'objectiu del projecte és que l'alumnat tingui un domini comunicatiu i lingüístic de la llengua catalana, castellana i al menys una llengua estrangeres que el capaciti per a la gestió dels seus aprenentatges futurs en un món plural. Això implica, entre d'altres activitats, la introducció de l'anglès en d'altres matèries curriculars diferents a l'anglesa.