dilluns, 18 de febrer de 2013

CONCURS DE CULTURA CLÀSSICA ODISSEA

Els alumnes de Llatí i Grec de 2n de Batxillerat de l’Institut Ramon de la Torre han participat al concurs de cultura clàssica Odissea 2013 (http://www.odiseaconcurso.org/), organitzat, a nivell estatal, per la Societat Espanyola d’Estudis Clàssics (SEEC) i, a nivell local, per l’Associació de Professors de Llengües Clàssiques de Catalunya (APLEC).

El concurs, que s’ha desenvolupat durant els dies 4, 5, 6 i 7 de febrer de 2013, consistia a respondre un total de 22 preguntes sobre l’àmplia temàtica de l’educació en el món grecorromà en els àmbits de la literatura, la mitologia, la vida qüotidiana i la història de les antigues Grècia i Roma.

Després d’una intensa tasca de recerca, el nostre centre, que participava amb els grups HESPERIA I i HESPERIA II, ha quedat, en la classificació definitiva de la fase local -on participaven un total de 343 equips d’instituts d’educació secundària de tota Catalunya-, en els meritoris 2n i 5è llocs, en igualtat de punts amb sis equips d’altres tres instituts de Catalunya (http://www.odiseaconcurso.org/ca/, http://www.apleccat.blogspot.com/).

Això suposa que els nostres alumnes són aspirants al primer premi del concurs si superen la dura fase de desempat que tindrà lloc el proper dimecres 20 de febrer. En cas d’obtenir el primer primer en aquesta fase, els alumnes hauran de competir a la fase estatal, que tindrà lloc el 27 de febrer, amb els equips guanyadors de la fase local d’altres comunitats autònomes d’Espanya participants.

Sigui quin sigui finalment el resultat del concurs, la participació ha suposat per als alumnes una experiència molt enriquidora, de treball en equip, que difícilment oblidaran. A més, han rebut un aprenentatge inestimable, perquè han comprès que no tot el saber és a Internet, sinó als llibres; sense la bibliografia especialitzada de consulta que van tenir a l’abast, no haguessin pogut contestar bé una de les preguntes més difícils.
Valete, discipuli, et χαίρετε!


Rosa Soria
Professora de Llengües Clàssiques