dijous, 20 de desembre de 2012

SORTIDA CONVIVÈNCIA 1r ESO


El dia 13 de desembre, els alumnes del nostre centre van fer una sortida de convivència al Port esportiu i pesquer de Torredembarra.
Primer, varem ser rebuts pel  Sr. Oriol Milà, capità de la comandància de Marina. Ens va convidar a pujar a la terrassa de capitania, des d’on varem tenir una vista única del port al complert. Va explicar-nos amb tot detall la zona esportiva, la pesquera i l’industrial. Ens va sorprendre amb una demostració del funcionalment de la grua industrial: van traslladar una llanxa motora des de la drassana a la vora del moll per a sortir.
En segon lloc, el Servicio  Marítimo de la Guardia Civil ens van oferir una visita guiada per la patrullera que vigila tota la costa fins el Cap de Creus. Els alumnes van visitar tot el vaixell, des de la proa a la popa passant per la cabina, les habitacions, la cuina, el servei i la sala de màquines. Abans d’acabar ens van oferir una exhibició de com treballa un gos alhora de buscar drogues. 
Per acabar, varem visitar la Llotja dels pescadors. Començarem amb al venda del peix, la visita a les instal·lacions i una mostra de les tasques diàries que fan els pescadors.
Ha estat una sortida molt enriquidora per a tots com a companys i hem descobert una part de casa nostra força desconeguda: el port i tots els serveis que ens ofereix.